Search for Archive .. Or Search Article

GOOGLE

URL Shortener


Assalamualaikum. At this opportunity, I'll give a little knowledge of the URL Shortener. You know not what it URL Shortener? Yes, URL Shortener is a technique to summarize a Uniform Resource Locator (URL). URL Shortener is very helpful at all because we do not have to type the address was too long a WEB / BLOG existing directory. URL Shortener pal is easier to remember or infer a web address / blog. With bantuanya we do not have to laboriously write down the address of the site completely, but enough that we use this service my friend could make a new URL address short and easy to remember. How to use this service my friend had to type the first original address. Examples like this: the original address of this blog is http://ilhamfiles.blogspot.com then after that the change becomes http://blg.spot/ham.NOTE: The address is abbreviated, of course depending on where my friend using URL Shortener services, eg if the Bit.Ly then becomes like this:
http://bit.ly/alamatygdiringkas.
Lots of sites that provide this URL Shortener services include:
  1. goo.gl
  2. bit.ly
  3. is.gd
  4. adf.ly
  5. tinyurl.com
  6. shorturl.com
  7. jsp.name
  8. yep.it
  9. elURL.com
  10. notlong.com
  11. Zwap.to
  12. myurl.in
  13. urlaxe.net
  14. twisturl.com
  15. minyurl.net
  16. piurl.com
  17. shorten.ws
  18. u2s.nl
  19. start.at
  20. 1nk.us
  21. jtty.com
  22. tr.im
In indonesia :
lanjut.in
kask.us

Now each provider must have their advantages - respectively, for the compassionate friend to try it, please choose one of the many sites I mentioned above.Happy blogging with me! ^_^
Related Posts
Sponsor

21 comments :

Do not spam,porn,violence and gore!

  1. pertamaxxx...
    maksih bnget tips nya kang...
    salam knl...

    ReplyDelete
  2. Woow banyak banged list link-nya.
    Makasih infonya, coba dulu ya

    ReplyDelete
  3. Sudah pernah coba semua, waktu kena banned url di buku tamu shoutmix...terima kasih infonya

    ReplyDelete
  4. banyak juga ya, rata2 sih suka kena banned kalo mo komen di shoutbox ato shoutmix, tp bagus kalo untuk nyembunyiin link referral yang panjang, apalagi kebanyakan jarang klik kalo liat ada reff nya, disembunyiin gini jadi kan ga ketauan.. :D

    thanks good post!

    ReplyDelete
  5. saya belum pernah nyoba,,kira2 yg enak yg mana y??
    ;))

    ReplyDelete
  6. bermanfaat sekali,,salam kenal sobat

    ReplyDelete
  7. kadang kalo terlalu panjang jadi bingung sendiri. solusi banget nih...

    ReplyDelete
  8. sip keren, mas mau tanya yang smiley pada kotak komentar, udah sesuai petunjuk tapi kok nggak bisa ya?

    ReplyDelete
  9. Info keren sangat ampuh untuk referal....
    Kunjungi aku mencoba membuat Blog Aggregator atau Aito Blogging... yang mengupdate dirinya sendiri..!!

    ReplyDelete
  10. Wih banyak juga ye... boleh deh sekali2 coba..

    ReplyDelete
  11. tx mas ilham.. mau saya coba neyh.. tx ya infonya..

    ReplyDelete
  12. waah...baru tahu aku...makasih infonya

    ReplyDelete
  13. wah banyak banget solusinya bisa buat cadangan nieh,.. terimakasih infonya sobat

    ReplyDelete
  14. wiepppzz banyak juga yupz situs program short link... btw da satu lagi yang patut di cobi bro... yaitu linkbucks, selain bisa digunakan untuk short link, linkbuck juga bisa di pasang widget-na di blog, sehingga seluruh link yang bertabur di blog otomatis terhubung dengan linkbucks dan dapat menghasilkan dolar, alias klu widget linkbucks di pasang di blog, maka ketika link manapun di blog di klik akan menghasilkan dolar (receh sih, tapi klu dalam 1 hari/ 1 minggu/ 1 bulan blogna di klik berkali-kali, cukup lumayan juga)... cek di blog saya tentang linkbucks

    ReplyDelete
  15. trim.infonya. jika ada yang manfaat tlgkirim saya .Suyadipatag@telkom.net(hukumria.blogspot.com)

    ReplyDelete
  16. Did you know you can create short urls with Shortest and earn money from every click on your shortened urls.

    ReplyDelete