Search for Archive .. Or Search Article

GOOGLE

Tips and Trick How to be a professional Blogging

Many ways are made to make the blog look more professional, one important point is Pengunjungmu. Make the visitor like a king, who always want something served by his subordinates! Blogs to professional labels will always present something new whether it be from blogs or blog articles display. Now for the first time I will share some tips and tricks to become a professional blog. Here are his details:
  • Blog View
  • Blog view will affect visitors blog, why? because it will basically make the blog visitors curious after seeing the designs or shapes of the blog itself. As one example see kang beben blog. See what beben kang got from his blog? Pal must simultaneously be answered [his knick-knacks!] Of course, a lot of interesting widgets widget-kang beben pengunjung2 contributed to his blog. This will actually create a blog that kang beben have this curious visitor who is always present due ulahnya widget widget-odd and we rarely see. Viewed from the aspect of its design beben kang has a plus of the "view blog" it.
  • Blog Article
  • Articles Blog will also affect the visitors, why? Because a person visiting the blog we will see and assess an article that we have. Articles most popular visitor is an article that has the following values:
    1. Education
    2. Now that blog visitors prefer to articles that we've got, my friend must have this value in blogs. Give articles to visitors who smelled of knowledge / education to be useful for blog visitors to broaden their knowledge of science.
    3. Entertainment
    4. Give an entertaining articles to visitors, so do not feel bored at our blog.
    Both the above values will be crucial for the survival of your blog. Apart from these two aspects above, there is more to be judged by visitors blog is the frequency of articles created or updated post. A visitor will notice about how the blog owner to update a post, it means whenever the article [the blog owner] was published? Clearly, this is the most widely anticipated visitors, if we see a blog posting exactly on, then we'll see him posting it-that's it? Is there in the minds of his mind the next buddy? Of course, leave the blog and blog visitors had only slight traces of his visit will give the tagboard.Like mas Doyok, who always continue to display the articles I see new things each day lho!
  • Special Feature Blog
  • Special Feature Blogs must mate to have. why?
    This is what works so that visitors had been recalled on our blog.
    Does that make this blog by blog visitors in mind?
    Typical of what I've got a decent?
    So to answer the questions above, my friend should be more able to think clearly again! Sometimes things like this difficult to do for a blogger, who made the hallmark of our blog is the content of our blog itself! whether, in his article? writings? language? design-blog? or and others. This should be considered thoroughly, so good for the continuity of this blog. Make your blog typical precursory your blog's "Unique" or different, to do everything it needs patience and do not struggle a bit! Why not? (I just want a template to fit oom and kang kang Rohman-submissions must be willing to send an email to get this template. Template This I ask of "o-om template styles" and "kr template template styles or magazine r1.5" I have design becomes an alias mix of styles + kr oom template styles, hey,, hey,,! Sorry if a bit arrogant, yes, I am just sharing it ^_^
Well after listening to the explanation above pal, then I'll give you a little trick for my friend so that your blog becomes a little more professional. Here's the trick:

For Blog Views
  1. Buatlah blog serapih mungkin, seperti baju saja! Disetrika, melicinnya, dan menggantungkannya ke gatungan pakaian, nah disini juga sama buatlah blogmu itu didesain dengan rapih,bersih alias pengaturan margin-padding-color-size nya serasi lalu meng-hack nya agar tampilannya enak dilihat yang kemudian di promosikan ke situs - situs lain.
  2. Hal yang patut dijadikan accuan bagi sobat adalah buanglah widget-widget yang sekiranya tidak perlu digunakan atau jarang digunakan oleh pengunjung, atau widget-widget yang tidak memberikan manfaat baik kepada si owner blog atau pengunjung blog.
  3. Janganlah terlalu banyak menambahkan plugin-plugin blogger lain, tapi gunakanlah jika seperlunya seperti (Random Post, Recent Post,Recent Comment,dan Related Post)
Pada Artikel Blog
  1. Buatlah artikel blog sobat semenarik mungkin, entah itu dari bahasanya atau bentuk ide pikirannya.
  2. Artikel yang selalu banyak mendatangkan feedback adalah artikel yang singkat, jelas dan padat (tidak seperti saya ini, he,,he,, ^_^).
  3. Sertakanlah tumbnail/gambar dari penjelasan postingan yang akan dibuat.
  4. Dalam penulisan artikel usahakan kita harus mengacu kepada EYD (Ejaan yang Disempurnakan) seperti waktu kita di SD!
  5. Tandailah sekiranya kalimat-kalimat atau kata-kata yang penting menggunakan apasaja, misal font-nya diperbesar, dirubah warnanya, atau menggunakan blockquote.

Pada Ciri khas Blog
  1. Buatlah blogmu se-unik mungkin, maksudnya buatlah sebuah ciri khas yang sekiranya membuat pengunjung blog tidak akan langsung melupakan begitu saja tentang blog kita.
  2. Buatlah blogmu itu mudah diingat oleh pengunjung seperti dalam Penulisan title blog atau alamat blog.
Nah mungkin hanya itu saja sob, yang bisa saya sampaikan mengenai ini. Maklum saya belum benar-benar professional, he..he.. Kurang lebihnya mohon maaf, saya ucapkan terima kasih atas perhatiannya....
Selalu katakan happy blogging :D
Related Posts
Sponsor

23 comments :

Do not spam,porn,violence and gore!

  1. okelah kalo begitu.... trimksh ats infonya mas..

    ReplyDelete
  2. kalau blog q menurut kamu gimana nih sob.... belum termasuk blog professional, maklumlah masih dalam tahab belajar

    ReplyDelete
  3. klo blog gw gimana sob? udh profesional blom?? maklum masih newbie.... :D

    ReplyDelete
  4. wah makasih sudah disebut :D
    alhamdulillah ide ide muncul terus jadi bisa update tiap hari

    ReplyDelete
  5. Nice post sob. Perlu dijadikan referensi nie. Makasi sob.

    ReplyDelete
  6. makasih sobat,,kalau blog saya jelek,,masih newbie masih banyak belajar,,mohon bimbingannya,,
    kalau sempat main ya ke blog saya

    ReplyDelete
  7. Mantab tipsnya. Sejalan dengan teori triangle-nya Hermawan karta jaya: PDB (Positioning-Diferensiasi-Brand)

    ReplyDelete
  8. wah kalo blog saya gimana sob... udah punya ciri khas ,,, sama fopesional belum yua?

    ReplyDelete
  9. Kalo blog kita profesional pasti disukai sama pembaca dan mereka mau balik lagi. Tul gak Sob? ^_^

    ReplyDelete
  10. @afey : ya sob ^_^
    @parenting: Oke sob.. btuLL :D

    ReplyDelete
  11. klo aku masih newbie, mudah2an dengan adanya info ini bisa sedikit lebih keliatan agak profesional..
    salam kenal y mas, blognya dah ku follow klo berkenan follow balik y...

    ReplyDelete
  12. setuju mas pendapatnya akan saya simpan . . menurut mas bagaimana mengenai blog saya ?? apakah sudah memenuhi kriteria diatas??? he..3x (ngarep.com)

    ReplyDelete
  13. @aditx: wkwkwkwkwkw,,,seep mas!! tak aku check dlu....................................................... wah,, lumayan mas bagus jga blognya!! Salam sukses selalu! ^_^

    ReplyDelete
  14. Good informasi sobat, thanks for sharing :D

    ReplyDelete
  15. @bang ihsan alias icantulang: matur nuwun,, sami-sami

    ReplyDelete
  16. thanks sobat, saya pun masih berbenah membenahi blog saya...masih mencari cari...

    ReplyDelete
  17. Info yang bagus banget sob...
    sukses for this post...

    ReplyDelete
  18. infonya keren banget kang... salam kenal ya.. pantesan blog ini tampil profesional

    ReplyDelete
  19. tips dan trik yang menarik untuk dicoba, salam ya sobat

    ReplyDelete
  20. jadi berfikir ciri khas blog q apa yaw klo cirikhas comment q seperti ini nuyy ada pesan terkhir dibawh ini :


    berkunjung dan ditunggu kunjungan baliknya makasih :D
    salam sukses

    ReplyDelete