Search for Archive .. Or Search Article

GOOGLE

Background Music for Blogger

Hello blogger friends that I am proud!. Now listen!, What is strange in my blog this? Yes, sure, heard the strains of the music from my blog when my friend opened this blog post!. Want to know what his secret? Let me show you.Previously let's learn a little moment of musical terms.Music / Song is the sound that we received with the sound tone of a regular, and according to Aristotle, the music itself may have the ability to reconcile a troubled heart, has rekreatif therapy and foster patriotism.
So important is the music used in your blog, the answer is in the minds of hearts of the guys, though later blog will not be professional but be a little give specific to our blog!. Back again to the core of our problems, if my friend had previously seen a music player to embed into the blog is visible / invisible, so this time I will show a trick to the music player had become invisible / not be seen!. Thing to do is change the pal piece of code only, do not believe it?
Here is the secret!

Note: This trick requires a browser plugin called Flash Player, QuickTime plugin and sunjava!
If did not have the plugin please download it by clicking on the file of following picture.

After that, the thing you have to do thiis:
  1. Prepare a music file / track.
  2. Upload files that you prepared earlier to a webhosting like filehosting or googledoc, GooglePages or other webhosting.
  3. then see below html:
  4. <embed
    src="http://stafaband.info/flvplayer.swf"
    width="320"
    height="18"
    allowscriptaccess="always"
    flashvars="autostart=false&autoplay=true&hidden=true&file=http://placeyourfilehere.mp3"></embed>

    Take a look for a Green code

    • src = mean background files used in the format. swf or do not want to wear is not what [address background flash player].
    • autostart = means if the file is automatically played straight, the option [true / false].
    • autoplay = means if the file is played / played automatically, option [true / false].
    • hidden = means the file will be hidden or not, the choice [true / false].
    • What does it mean width = width if the size of the file that will be displayed in the form of flash.
    • What does it mean height = height if the size of the file that will be displayed in the form of flash.

  5. > pilih add page element/tambahkan element baru>>pilih HTML/Javascript.">After that went to blogger exactly on the Dashboard, select the layout / layout>> select add page element / add a new element>> select HTML / Javascript.
  6. Finally paste the code No. 3 that I mentioned earlier in the HTML / Javascript.
  7. Save your template

Example is significantly below

  1. Files are visible / visible (but not automatically run the file and have to click play)

  2. File is invisible / not seen (but automatically run the file without clicking play)
To produce other effects you please just set him above code at will, hopefully these tips and tricks useful for my friend. Good luck ^ _ ^, Always happy blogging
Related Posts
Sponsor

33 comments :

Do not spam,porn,violence and gore!

  1. ok ilham, your tips menarik, modifikasi dari yang standar.

    ReplyDelete
  2. Wah mantaf nih sob , boleh nih di coba, abis menarik banget nih. suwun Kang

    ReplyDelete
  3. makasih infonya sob, tapi akan menambah berat tidak?

    ReplyDelete
  4. makasih infonya sob..bisa dimodif kodenya ni.

    ReplyDelete
  5. @denadnan : tergantung file musik nya sob, kalo kecil gx pa2 seeh! cuma ngaruh dikit ^_^

    ReplyDelete
  6. kalau saya sih sampai sasat ini masih milih blognya tanpa music
    kapan kapan kalau pengen mesti coba trick ini

    ReplyDelete
  7. Terima kasih infonya...tp musik di sini sdh ada pa blm....???soalnya gak ada musik yang terdengar di sini

    ReplyDelete
  8. Blog jadi lebih rame dan hidup :-)

    ReplyDelete
  9. terim kasih sobat ilmu bermanfaat sekali

    ReplyDelete
  10. maksih ilmu barunya sobatku,,, ditunggu ilmu2 lainnya,

    ReplyDelete
  11. wah mantep mas ilham, cuma buat berat blog kah ini ?

    ReplyDelete
  12. nice info sobat. Setahu saya dengan memasukkan background musik di blog mempunyai konsekuensi loading yang lambat. Pilihan, terserah pemilik blog, mau dipasang monggo, tidak dipasang silahkan. Thank's ^_^.

    ReplyDelete
  13. menarik dan bagus juga bila digunakan dengan blog yang berhubungan dengan artikel musik, makasih informasinya mas ilham

    ReplyDelete
  14. boleh juga prend buat tambahan ilmu nih thanka ya...udah mampir to myblog

    ReplyDelete
  15. buat aq blog d pasang musik malah g nyaman

    ReplyDelete
  16. nice info sobat
    pd dasarnya musik itu bagus n' keren
    tp justru musik di blog dikit banget yg suka
    soalnya netter lbh suka membaca artikelnya ketimbang musik yg ikut terdownload n' memenuhi space HDD...

    ReplyDelete
  17. wah, boleh jg nih kk.:D :D :D :D

    ReplyDelete
  18. kalo lebh dari satu lagu yang diputer gimana yach?? :-/

    ReplyDelete
  19. kaka' saya dah coba beberapa kali tapi blum bisa"..???
    knapa yaa...
    tolongin donkk...:'9
    please..:'(
    ku mau lagunyad' masiv yg judulnya jangan menyerah...

    ReplyDelete
  20. Asyik banget dah...
    Request lagu dong...
    hehehehe

    ReplyDelete
  21. bro..!!!
    RIIIBET bgt cra_Y bro..???
    udah gitu blog lu jdi BERAT BGT..!!
    liat blog gue bro, cra MASANG LAGU_Y "MUDAH BGT"
    and g' brat kyak gne...!!!
    lgian koq pke bahasa ENGLISH, jdi g' ngerti..!!!

    ReplyDelete
  22. @Devildulla
    Mohon maaf, saya hanya sekedar sharing ilmu aja... ngga ada maksud apapun dalam pembuatan artikel ini, apalagi anda disini malah mencari onar!!

    ReplyDelete
  23. menarik sahabat
    dicoba dulu ya ...
    Salam

    ReplyDelete
  24. kalau yg langsung otomatis play bisa???

    jadi ga perlu plugin, ketika di load itu web, lgsung play music-nya...

    ReplyDelete
  25. @LutFiiy Lavhalitya : bisa... baca lagi penjelasan diatas!
    ada script autoplay='TRUE atau FALSE' .
    Ganti saja ke TRUE value nya.
    Semoga bermanfaat ! ^_^

    ReplyDelete
  26. makasih jawabannya mas :D ...... dulu sudah aku coba..... sekarang lagi pengin gak pake background music :) heeheh..... moga makin sukses blognya yang keren ini :)

    ReplyDelete